Direktlänk till inlägg 9 augusti 2012

Glenn Gould - vilken musiker!

Av truddelutt - 9 augusti 2012 23:36

Musiker, excentriker och pianist. Kanadensaren Glenn Gould var en av efterkrigstidens mest erkända klassiska musiker. Hans familj och vänner förundrades över att han redan vid 5 års ålder komponerade och spelade sina egna melodier. Knappt tio år senare överraskade den 14-åriga Gould, musikälskare världen över, med en spelteknik som ansågs vara alldeles unik. Gould etablerade sig internationellt och framgångarna lät inte vänta på sig. Men vid 32 års ålder slutade Gould att göra offentliga framträdanden på grund av sin scenskräck. ''I detest audiences... I think they are a force of evil'', lär Gould ha sagt.


Gould var en människa som gick sina egna vägar och gjorde det som fall honom in. En del kallade honom excentrisk, medan andra ansåg att han var originell som vågade vara sig själv trots sitt kändisskap. År 1982 erövrade Gould två Grammy Awards för sin nyinspelning av Bachs ”Goldbergvariationer”. Med åren blev Gould allt mer besatt av sin egen hälsa och han började testa sina egna fysiska gränser. Han slutade äta ordentligt och sov sällan. En kort tid efter sin 50:e födelsedag dog Glenn Gould i sviterna av en stroke. Intresset för hans musik och hans briljanta talang lever dock kvar, samt hans fantastiska sätt att tolka klassiska mästare.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av truddelutt - 19 december 2013 22:51

Tiderna förändras verkligen må jag säga. Länge har SD-anhängare kritiserat fackförbund för att vara onyttiga parasiter på samhället, men för några dagar sedan droppade man nyheten att ett nytt fackförbund skulle bilads. Löntagarna skall vara ett fack...

Av truddelutt - 6 maj 2013 23:30

Det kan kosta dig väldigt mycket att inte känna till alla regler om försenad eller utebliven betalning. Detta har jag fått erfara "first hand" så att säga. Råkade missa att betala en räkning och nu måste jag betala både döjsmålsränta och en extra str...

Av truddelutt - 6 mars 2013 00:00

Känner mig riktigt avundsjuk på Nellys modell tidigare förken Sverige aspiraten: Johanna Lundbäck. Var inne och kollade underkläder på Nelly tidigare och J. Lundbäck verkligen gör att alla trosor och bh:s ser galet sexiga ut. Tänk om man ändå vore så...

Av truddelutt - 19 september 2012 16:43

Fattar inte varför livet måste kännas så segt ibland. Just nu har jag verkligen igen energi alls och allt känns så motigt. Samtidigt har jag verkligen massor med saker som bara måste göras. Tvätten skall tvättas och huset städas. Skulle vilja skjuta ...

Av truddelutt - 13 augusti 2012 08:45

Jag försöker att servera nyttig, god, omväxlande och lockande mat i vårt hus. Själv är jag demivegetarian vilket betyder att jag inte äter kött och fågel men fisk. Detta hindrar inte att jag serverar kött till familjen eller gäster. Mellan åren 1994 ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se